ALPHA

OBS!

Pg.a. FHM:s skärpta råd för Västra Götaland har vi valt att ställa in Alpha-samlingar under de tre närmsta veckorna.
Från 29/10  – 22/11 kommer inga samlingar att ske.


Kursstart

Onsdag 16 september kl.18.30-20.45 Warenbergskyrkan
Första kvällen är en prova-på-kväll (kostnadsfri). Vi kommer sedan träffas 10 onsdagar och lördag 7 november.
Kostnad för mat 50kr/kväll.

Anmäl dig helst senast 11 september till:
Per-Erik Aronsson, präst i Warenbergskyrkan
073-71 39 535 eller
pererik.aronsson@warenbergskyrkan.se.

Vad är Alpha?

Alphakursen är till för alla som vill fundera och reflektera kring livet och dess mening. Det är en plats där människor kan komma och koppla av, äta, lyssna och dela sina tankar. Gästerna kommer på Alphakursen av många olika skäl, en del vill undersöka om Gud finns och vissa har frågor de vill diskutera. Många gäster har aldrig varit i kyrkan och andra kan ha gått i kyrkan men känner att de aldrig haft en personlig förståelse av den kristna tron.

Hur ser en Alphakväll ut?

• Varje träff inleds med mat, borden står dukade. Oavsett om det är en grupp med vänner som samlas runt ett köksbord, eller en snabb träff på stan med fika, så har mat en förmåga att föra människor samman. Det är likadant på Alpha. Det är ett fantastiskt sätt att skapa gemenskap och lära känna varandra.

• Därefter ser vi på ett föredrag. Föredragen är upplagda så att de engagerar och inspirerar till samtal. De utforskar de stora frågorna kring tro och ger kunskap om grunderna i den kristna tron.

• Den viktigaste delen av varje Alphakurs är troligtvis möjligheten att dela tankar och funderingar kring dagens ämne, och att enkelt kunna samtala om det i en liten grupp. Det finns inget krav på att man ska säga något och det finns inget du inte får säga. Det är ett tillfälle att lyssna på andra och bidra med dina egna perspektiv i en ärlig, öppen och vänskaplig miljö.

 

Livet är värt att utforska!

Alpha-kurs i Falköping